رفتن به محتوای اصلی
x

دکتر فرشیدی معاون بهداشت وزات بهداشت- درمان و آموزش پزشکی بیان نمودند  این روزها پویش ملی سلامت در قالب غربالگری دو عامل خطر بسیار مهم یعنی پرفشاری خون و دیابت در حال برگزاری در سطح کشور است. الان نزدیک ۴۳ میلیون نفر از جمعیت کشور تحت غربالگری این دو بیماری قرار گرفته‌‌اند و حدود ۷۰ درصد جمعیت بالای ۱۸ سال ما در این پویش تحت غربالگری قرار می‌گیرند؛ در ادامه این طرح، پویش ملی اطلاع‌رسانی تغذیه سالم برگزار خواهد شد که محوریت آن، اطلاع‌رسانی تغذیه سالم به مردم از طریق مراجعه به شبکه بهداشت و رسانه‌هاست.

وی با بیان این‌‌که دیابت و پرفشاری خون به دو عامل نمک و شکر وابستگی مستقیم دارند، افزود: پویش اطلاع‌رسانی تغذیه سالم با محوریت نمک یددار و لبنیات از  از اول تا هفتم بهمن ماه با موضوع نمک و شعار «انتخاب همه: نمک کم، اما تصفیه شده یددار» و هشتم تا پانزدهم بهمن ماه با موضوع لبنیات و شعار «از کودکی تا پیری، لبنیات دوست سلامتی» برگزار خواهد شد.

ایرانی‌ها روزانه ۱۰ گرم نمک می‌خورند

فرشیدی با بیان این‌که میزان مصرف نمک در ایران دو برابر میانگین جهانی است، تصریح کرد: روزانه نباید بیش از سه تا پنج گرم نمک مصرف شود اما میزان مصرف نمک در ایران بالای ۸ و نزدیک به ۱۰ گرم است.

نمک‌های رنگی موجود در بازار مورد اطمینان نیستند

وی با اشاره به افزودن ید به نمک‌های طعام کشور، درباره فروش نمک‌های رنگی در بازار بیان کرد: عمده نمک‌های رنگی مانند نمک‌های صورتی و آبی که در کشور تولید می‌شوند قابل اطمینان نیستند زیرا اصلاً منبع تولید آن‌ها مشخص نیست و معلوم نیست در کدام شرکت تولید شده‌اند. نمک طعام باید دارای تاییدیه وزارت بهداشت، علامت استاندارد و شرکت تولیدی‌اش مشخص باشد. انواع مواد مضر از سرب و مواد آلاینده ممکن است در این نمک‌های غیرمجاز وجود داشته باشد که شناسایی آن‌ها برای مردم امکان‌پذیر نیست.

 

بر اساس اعلام معاون بهداشت وزارت بهداشت، شعار و روزشمار پویش ملی اطلاع‌رسانی تغذیه سالم در تصویر زیر آمده است:

 

پویش تغذیه

 

 

پویش تغذیه

 

 پویانمایی بالا در خصوص نمک پنهان در آجیل های شور می باشد که مشاهده آن توصیه می شود. جهت مشاهده اینجا کلیک نمایید. 

پویش تغذیه

 پویانمایی بالا پیرامون تأثیر مصرف نمک بر فشارخون بالا می باشد که مشاهده آن توصیه می شود. جهت مشاهده اینجا کلیک نمایید. 

پویش تغذیه

پویانمایی بالا پیرامون نمک پنهان موجود در مواد غذایی می باشد که مشاهده آن توصیه می شود. جهت مشاهده اینجا کلیک نمایید.